Close

Ontstaan

Hoe vertel je de verhalen van WOII door aan volgende generaties, hoe houd je de geschiedenis in leven? Soldaat van Oranje – De Musical vertelt een belangrijk verhaal over onze vaderlandse geschiedenis, één van de vele verhalen uit de Tweede Wereldoorlog. Het is slechts nog een kwestie van tijd dat een hele generatie Nederlanders die de Tweede Wereldoorlog heeft meegemaakt er niet meer is. De voorstelling houdt die geschiedenis in leven. Niet alleen de geschiedenis van Erik Hazelhoff Roelfzema, maar juist ook die van alle Nederlanders die keuzes moesten maken in 40-45.

“Met onze voorstelling hopen we huidige generaties een aanleiding te geven om de persoonlijke verhalen over te leveren van (groot-) ouders op (klein-) kinderen. Zo kunnen we de collectieve herinnering levend houden: vrijheid geef je door. De gedeelde theaterervaring nodigt leerlingen uit in dialoog te gaan over oorlog, vrijheid, het maken van keuzes, moed, vriendschap en opoffering met als decor een waar gebeurd verhaal uit onze vaderlandse geschiedenis.“ – Fred Boot –

De Stichting Educatieve Theaterprojecten is opgericht met als doel: Het ontwikkelen en (doen) uitvoeren van educatieprojecten voor jongeren op basis van voorstellingen met een historisch en/of maatschappelijk thema, alles in de meest ruime zin van het woord. Uitgangspunt is dat de producent de educatievoorstellingen kostenneutraal – dus zonder winstoogmerk – aanbiedt. Soldaat van Oranje – De Musical is het eerste project van de Stichting.

Bestuur van de Stichting Educatieve Theaterprojecten:

Voorzitter Walter Groenen (directeur CJP)
Secretaris Rob van Dongen (partner Dikhoff Van Dongen Advocaten)
Penningmeester Matthijs Aler (COO Ohpen)
Bestuurslid Prins Pieter-Christiaan van Oranje-Nassau, Van Vollenhoven
Bestuurslid Femke Rotteveel (freelance projectmanager Partnerships)

Het initiatief voor de Stichting Educatieve Theaterprojecten komt van producent Fred Boot.


Go top